onsdag den 16. maj 2012

Flødeboller.. MUMS!

Hej bloggen.
Alle kender nok til det, med at have en sød tand. Så her kommer en opskrift til alle dem med en sød tand! :-)

Det skal du bruge: 500 gram marcipan
300 gram sukker
1 dl vand
150 gram pasteuriserede æggehvider
250 gram chokolade

1: Først skal du lave en marcipanbund. Skær en rulle marcipan ud i cirka 25 stykker. Derefter lægger du dem på en bageplade og bager dem ved 180 grader i 5-8 minutter.









2: Så skal du lave guffet…
Kog sukkeret sammen med 1 dl vand. Lad det koge i 2 minutter. Pisk æggehviderne let og tilsæt langsomt sukkerlagen. Guffet piskes stift med en håndmikser i cirka 10 – 15 minutter. Guffet skal piskes så stift, at du kan vende skålen på hovedet, uden at guffet falder ud.











Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plasticpose, hvor du klipper det ene hjørne af, så du har en sprøjtepose. Bag flødebollerne i 5 minutter ved 180 grader, så de får en fast overflade, men pas på de ikke bliver brune.









3. Chokoladen skal smeltes… Smelt noget mørk chokolade i et vandbad. Det er vigtigt, at det er en god chokolade med et højt kakaoindhold, for så bliver flødebollerne bedst.









Hvis du har lyst, kan du også bruge hvid chokolade. Pynt eventuelt flødebollerne, som du har lyst til, og stil dem et koldt sted, til chokoladen størkner.










Her er så de lækre flødeboller. Velbekomme!





God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar